x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Năsui: 92% din bugetul Ministerului Economiei merge pe trei scheme de ajutor de stat

Năsui: 92% din bugetul Ministerului Economiei merge pe trei scheme de ajutor de stat

12 Feb 2021   •   21:15
Năsui: 92% din bugetul Ministerului Economiei merge pe trei scheme de ajutor de stat

Ministerul Economiei are un buget de 6,6 miliarde de lei. 92% din el merge pe 3 scheme de ajutor de stat, arată ministrul Economiei Claudiu Năsui într-o postare pe Facebook.

„Cea mai mare schemă este cea pentru IMM-uri în context COVID-19, adică cele 3 măsuri (microgranturi, capital de lucru și investiții). Acolo au fost alocați 4.5 miliarde de lei. Din fericire această schemă este suportată 85% din fonduri europene. Doar 15% provine din bani din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor.

A doua cea mai mare cheltuială a ministerului este schema pentru Horeca. Pentru această industrie a fost alocat 1 miliard de lei. De data aceasta banii sunt 100% din bugetul de stat, fără fonduri europene.

A treia cea mai mare cheltuială este restanța pentru schema Start-up Nation. Există deja deconturi de cheltuieli pentru ele. Pentru asta s-au alocat 635 de milioane de lei. Din nou, banii 100% din bugetul de stat, din banii din taxe și impozite.

A patra cea mai mare schemă este cea pentru filme. O schemă prin care statul dă bani studiourilor străine pentru a face filme în România. Acolo au fost alocați 100 de milioane de lei, de asemenea 100% pe buget de stat”, arată ministrul.

Năsui spune că economia reală, cea a micilor antreprenori care de multe ori nu știu să navigheze prin birocrația statului pentru a lua bani pe aceste scheme, are nevoie de debirocratizare și de reducerea poverii fiscale, mai ales pe forța de muncă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui