x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nemulțumit de asigurare? Poți primi mai mulți bani

Nemulțumit de asigurare? Poți primi mai mulți bani

16 Dec 2020   •   11:11
Nemulțumit de asigurare? Poți primi mai mulți bani

Clienții companiilor de asigurări nemulțumiți de cuantumul despăgubirilor pot să apeleze la Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin). Sumele pe care păgubiții le primesc, în urma concilierilor intermediate sunt de multe ori sensibil mai mari față de cele oferite inițial de către asigurători.

Spre exemplu, un păgubit RCA a depus o cerere de despăgubire pentru suma de 112.313 lei, iar asigurătorul a oferit suma de 8.444 lei. Consumatorul nemulțumit de a solicitat o conciliere, iar în urma acestei proceduri, compania de asigurare a fost obligată la plata unei diferențe, în valoare de 103.868 lei, plus penalități de întârziere de 0,2% pe zi, se arată într-un comunicat transmis de SAL-Fin.

Într-un alt caz, societatea de asigurare a făcut o ofertă de despăgubire în valoare de 67.205 lei, iar în urma intervenției conciliatorilor SAL-Fin, a fost stabilită drept despăgubire suma de 94.755 lei.

Într-un alt dosar de daună totală, păgubitul RCA a primit, în urma concilierii SAL-Fin, suma de 32.737 de lei, față de 25.528 de lei cât fusese oferta inițială de despăgubire primită din partea firmei de asigurare. 

SAL-Fin a primit, de la începutul anului, circa 1.100 de cereri de soluţionare a diferendelor cu firmele de asigurare, din care a rezolvat peste 600.

 

×