x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nicolae Cinteză, șeful puternicei Direcții de supraveghere din BNR, IESE LA PENSIE după o carieră de 42 de ani !

Nicolae Cinteză, șeful puternicei Direcții de supraveghere din BNR, IESE LA PENSIE după o carieră de 42 de ani !

de Dan Constantin    |    28 Iul 2020   •   21:25
Nicolae Cinteză, șeful puternicei Direcții de supraveghere din BNR, IESE LA PENSIE după o carieră de 42 de ani !

Nicolae Cinteză , Directorul Direcției supraveghere bancară din BNR, iese la pensie din 1 august. Nicolae Cinteză conduce  activitatea de supraveghere s băncii centrale de 21 de ani. El și-a început cariera în BNR în urmă cu 42 de ani, în1978.

 Profesionist cu o mare exigență, Nicolae Cinteză este recunoscut în mediul bancar pentru corectitudinea deciziilor și a opiniilor ferme care au asigurat echilibru și stabilitate în instituțiile de credit. Când a preluat responsabilitatea direcției de supraveghere, în 1999, sistemul bancare se afla într-o tranziție agitată de la preponderența capitalului de stat spre infuziile de capital privat, cu presiuni inflaționiste și valutare care reflectau noile schimbări de structură din economia românească. Direcția supraveghere a avut o contribuție importantă în curățarea bilanțurilor de activele neperformante și implementarea normelor BNR în sistemul bancar.În activitatea de peste două decenii la conducerea acestei direcții din banca centrală , Nicolae Cinteză a avut mereu o disponibilitate către dialogul onest cu ziariștii, Jurnalul Național fiind într-o relație constantă,privilegiată  de colaborare și încredere privind comunicarea în acest domeniu sensibil al sistemului bancar.

 La acest moment de împlinire și satisfacție pentru o muncă tenace, îi urăm domnului Nicolae Cinteză, multă sănătate și  relaxare binemeritată după o carieră impecabilă!

×
Subiecte în articol: nicolae cinteza