x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi demiteri la Transporturi

Noi demiteri la Transporturi

09 Oct 2009   •   00:00

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, i-a eliberat din funcţie, vineri, pe directorii generali ai companiilor CFR Călători şi CFR Infrastructură, Marfă, Autoritatea Rutieră Română şi a numit interimari pe funcţiile respective directorii adjuncţi.

Astfel, la CFR Călători Liviu Pescăraşu l-a înlocuit pe Laurenţiu Stoica, iar la CFR Infrastructură conducerea a fost preluată de Viorel Scurtu, în locul lui Ion Garoseanu. Cei doi interimari s-au aflat la conducerea CFR Călători şi CFR Infrastructură înainte să fie numiţi adjuncţi.

Schimbările au avut loc "prin acordul părţilor", iar numirile sunt apolitice, rezultând "echipe tinere", a declarat Berceanu într-o conferinţă de presă. Ministrul nu a precizat motivele înlocuirii celor doi directori, instalaţi tot de el.

Laurenţiu Stoica s-a aflat la conducerea CFR Călători din aprilie, fiind susţinut de PSD. El l-a înlocuit atunci pe Liviu Pescăraşu, care se afla la conducerea companiei din luna ianuarie. În luna iunie, Berceanu l-a schimbat din funcţie pe Viorel Scurtu, directorul general interimar la CFR SA, şi l-a numit în această poziţie pe Ion Garoseanu, vicepreşedinte al Grupului Feroviar Român.

De asemenea, Berceanu l-a numit în funcţia de Secretar de Stat pe Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Naţionale Mişcare Comercial. Popa a fost numit înlocul lui Constantin Axinia, secretarul de stat care se ocupa de domeniul feroviar.

×
Subiecte în articol: economic transporturi demiteri