x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Angela Merkel apara proiectul energetic al rusilor Nord Stream-2

Angela Merkel apara proiectul energetic al rusilor Nord Stream-2

24 Aug 2018   •   10:30
Angela Merkel apara proiectul energetic al rusilor Nord Stream-2

Proiectul de construire a gazoductului Nord Stream-2, care va aduce gaz direct din Rusia via Marea Baltică, nu va face Germania dependentă de Rusia din punct de vedere energetic, a declarat cancelarul Angela Merkel în cadrul unei întâlniri cu studenţi de la universitatea din capitala Georgiei Tbilisi.

 

În cea de-a doua zi a unei vizite în ţări din Caucaz, dintre care multe au o relaţie dificilă cu vecinul din nord, Angela Merkel a reafirmat că Berlinul doreşte să se asigure că Rusia va continua să livreze gaze naturale via Ucraina şi după finalizarea gazoductului Nord Stream-2. 

Critici ai acestui proiect, care este dezvoltat de compania rusă Gazprom, consideră că acesta va priva Ucraina de o pârghie crucială în relaţia cu statul vecin din est. 

Angela Merkel se va deplasa vineri în Armenia, iar sâmbătă în Azerbaidjan, în special pentru a lansa un apel la o 'soluţie paşnică prin consens' la conflictul între cele două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, care îşi dispută controlul asupra regiunii separatiste Nagornîi Karabah, potrivit serviciului de presă al cancelarului german. AGERPRES

×