x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nouriel Roubini: A venit momentul să taxăm bunurile Vaticanului. Biserica, cel mai mare evazionist din Italia

Nouriel Roubini: A venit momentul să taxăm bunurile Vaticanului. Biserica, cel mai mare evazionist din Italia

28 Mai 2012   •   12:42
Nouriel Roubini: A venit momentul să taxăm bunurile Vaticanului. Biserica, cel mai mare evazionist din Italia

Vaticanul trebuie sa plateasca impozite pe proprietatile pe care le detine, este de parere celebrul economistul Nouriel Roubini. "E vremea sa inceapa taxarea bunurilor si veniturilor Vaticanului, dat fiind faptul ca Biserica este cel mai mare evazionist din Italia", scrie Roubini pe Twitter.

Declaratia economistului vine la cateva luni dupa ce Guvernul Monti a anuntat ca vrea sa retraga scutirile de taxe pentru proprietatile nereligioase ale bisericii, lucru cerut si de italieni printr-o petitie online.

Premierul Mario Monti declara, in februarie, ca Vaticanul trebuie sa plateasca taxe pe toate proprietatile ce nu au caracter religios. In prezent, Biserica Catolica este scutita de la plata unor astfel de taxe, insa, in contextul actualei crize economice si a masurilor de austeritate adoptate de guvern in ultima perioada, tot mai multi italieni sunt nemultumiti de acest privilegiu al Vaticanului.

Biserica Catolica din Italia detine aproximativ 110.000 de proprietati, valoarea acestora ridicandu-se la apoximativ noua miliarde de euro. Printre acestea se numara si mai multe centre comerciale si locuinte.

×