x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O delegaţie FMI vine în România pentru a discuta despre încetinirea reformelor

O delegaţie FMI vine în România pentru a discuta despre încetinirea reformelor

07 Oct 2011   •   10:28
O delegaţie FMI vine în România pentru a discuta despre încetinirea reformelor

O misiune comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se va afla la Bucuresti in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului de tip preventiv. Oficialii FMI se vor intalni cu autoritatile, dar si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, bancilor si societatii civile.

"Misiunea se va intalni cu autoritatile, dar si cu reprezentantii partidelor politice, sindicate, patronate, banci si reprezentanti ai societatii civile. Concluziile vizitei vor fi prezentate la finalul misiunii", a declarat intr-un comunicat Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI pentru Romania si Bulgaria.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks a declarat pentru Mediafax ca in timpul vizitei vor discuta cu autoritatile si motivele pentru care au fost incetinite anumite reforme in ultimele trei luni, in principal in domeniul privatizarii si restructurarii companiilor de stat.

Consiliul Director al FMI a aprobat joi a doua evaluare a acordului de tip preventiv si a pus la dispozitia Romaniei inca o transa, a treia, in valoare de 480 de milioane de euro.

×