x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O nouă oţelărie indiană în România

O nouă oţelărie indiană în România

28 Sep 2009   •   00:00

Grupul Liberty International, deţinut de familia de afacerişti indieni Gupta, vrea să investească 150 milioane euro pentru construcţia de capacităţi de producţie a oţelului la Olteniţa, urmând ca acestea să devină funcţionale în 2011, anunţă SteelOrbis, citat de Mediafax.

Oţelăria va fi dezvoltată în două etape, respectiv o topitorie şi un laminor. Capacitatea de producţie a uzinei este planificată la 500.000 de tone metrice de produse din oţel pe an, din 2011.

În 2007, grupul Liberty, a cumpărat Turol Olteniţa, pentru 16 milioane de euro, prin intermediul Transdanube Industries.

În prezent, Transdanube investeşte în echipamente performante tehnologic, pentru a moderniza vechea turnătorie Turol, şi pregăteşte noua facilitate de producţie care urmează să fie construită pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, aparţinând firmei.

Jumătate din producţia noii oţelării va fi vândută pe piaţa românească, restul urmând să fie exportată către Uniunea Europeană, Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, potrivit estimărilor firmei. Aceasta va avea o cifră de afaceri a fabricii de 300 de milioane de euro după începerea producţiei.

Concurenţii Liberty din România sunt grupul rus Mechel, producătorul de ţevi Tenaris Silcotub, şi cu ArcelorMittal.

×