x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMV- Petrom Marketing, amendă de 110 milioane de lei

OMV- Petrom Marketing, amendă de 110 milioane de lei

26 Mar 2016   •   13:40
OMV- Petrom Marketing, amendă de 110 milioane de lei
Sursa foto: Adrian Manolache

Compania OMV – Petrom Marketing a încălcat Legea concurenţei, a decis irevocabil Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La data respectivă, firma care opera benzinăriile OMV a încălcat legea prin participarea la o înţelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piaţa carburanţilor. De asemenea, instanţa a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenţei de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei. Consiliul Concurenţei sancţionase la finele lui 2011 şase companii

petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro). Acestea încheiaseră o înţelegere anticoncurenţială, decisese pe atunci Consiliul Concurenţei. (Paul Barbu)

Cele şase companii sancţionate de autoritate au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Autoritatea de concurenţă a câştigat irevocabil şi procesele cu Mol România, Rompetrol Downstream SRL şi Eni România. Toate amenzile date au fost colectate de ANAF. 

 

×