x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Orange România cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Telekom

Orange România cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Telekom

09 Noi 2020   •   10:26
Orange România cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Telekom

Orange România a semnat acordul de cumpărare a 54% din acțiunile Telekom România, achiziția urmând să fie finalizată în a doua parte a anului viitor. Valoarea pachetului de acțiuni se ridică la 268 de milioane de euro. 

Întregul pachet de acțiuni se ridică la 497 de milioane de euro.

"Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE. Achiziţia Telekom Romania Communications de către Orange România va determina o creştere a competitivităţii în piaţă, securizând totodată viitorul companiei prin investiţii pe termen lung, prin sprijinirea transformării digitale a economiei şi societăţii româneşti, oferind astfel perspective stabile şi pozitive pentru angajaţii săi. Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor", se arată în comunicatul Hellenic Telecommunications Organization (OTE).

OTE rămâne acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.

Tranzacția va trebui aprobată de către Comisia Europeană, iar până la finalizare, în a doua jumătate a anului 2021, companiile vor funcționa independent. 

"Această tranzacţie va aduce noi oportunităţi pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii şi o paletă mai largă de opţiuni oferite clienţilor, dar şi pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două reţele ne va permite să aducem împreună nu doar clienţi şi echipe, ci şi cea mai bună expertiză în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi a unei infrastructuri de reţele fixe şi mobile pregătite pentru provocările viitorului", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Barclays Bank PLC este consultant financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds şi Freshfields sunt consultanţii juridici şi de reglementare.

Mandatul directorului general al Telekom Romania Communications şi al Telekom Romania Mobile Communications, Miroslav Majoros, s-a încheiat astăzi,  9 noiembrie, fiind preluat de Vladan Pekovic.

Telekom Romania Communication are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, circa 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi TV. Compania a înregistrat venituri de 622 milioane de euro în 2019. Este prezentă pe piața autohtonă din 2014.

Grupul Telekom România a avut venituri consolidate de 228,9 milioane euro în trimestrul al doilea din 2020.

În timp ce veniturile totale din servicii fixe s-au ridicat la 121,1 milioane euro, în perioada analizată, în creştere anuală cu 7,2%, pe fondul avansului înregistrat de segmentul ICT, de 25,1%, veniturile totale din servicii mobile au scăzut cu 9,2%, până la 93,8 milioane euro, faţă de trimestrul al doilea din anul anterior.

Orange România a avut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde euro în 2019. 

×
Subiecte în articol: ote telekom orange