x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patronii se așteaptă să li se găsească nod în papură

Patronii se așteaptă să li se găsească nod în papură

de Diana Scarlat    |    02 Sep 2020   •   11:06
Patronii se așteaptă să li se găsească nod în papură

Deschiderea restaurantelor este primită cu mare bucurie de patronii hotelurilor și localurilor care nu și-au putut primi turiștii la mesele din interior, până ieri. Totuși, se așteaptă să fie „călcați” de comisarii de la ANPC, DSP și DSV, care tocmai au dovedit că pot găsi nod în papură, indiferent de situație. Hotelierii de pe Litoral îl acuză pe directorul ANPC că se erijează în specialist în politici tarifare și justițiar, după ce aproape toți proprietarii de piscine publice au fost amendați pentru inexistența unor cercuri care nu se mai folosesc de mulți ani, iar campania de amenzi ar fi fost lansată în lipsa altor pretexte pentru a li se lua banii pentru bugetul statului, după ce toți au respectat cu strictețe normele de igienă, în această perioadă.

 

Normele privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, se aplică de ieri. În continuare sunt obligatorii: distanța de doi metri între mese, normele de igienă, triajul la intrarea în incintă, purtarea măștilor de către turiștii care merg la toaletă sau pe holurile restaurantelor, dar și programul impus prin ordonanță de urgență. Astfel, nunțile, botezurile și alte petreceri se vor termina la ora stabilită prin lege. Dansul rămâne interzis. Mai complicat va fi de respectat punctul din ordinul comun al ministerelor care prevede existența obligatorie a biocidelor pe fiecare masă de restaurant.

 

Copiii s-ar putea intoxica

„Din discuțiile cu mai mulți hotelieri, ordinul este satisfăcător, dar obligă restaurantele să aibă pe zeci de mii de mese biocid, ceea ce este și foarte grav, pentru că există pericol de inhalare și îngurgitare a acestor substanțe. Copiii pot să se joace cu aceste recipiente și vom vedea cine răspunde, pentru cei care se vor intoxica”, a explicat, pentru Jurnalul, Nicolae Istrate, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Hotelierii sunt supărați și pentru amenzile pe care ANPC le-a dat, în această vară, pe Litoral, deși s-au cheltuit sume colosale, din bugetele proprii și fără niciun fel de ajutor financiar de la stat, pentru a se asigura toate măsurile de stopare a răspândirii pandemiei. Mulți spun că directorul ANPC s-a răzbunat pe ei și i-a acuzat că au crescut prețurile, bazându-se pe posibilitatea de a se cumpăra pachete turistice cu voucherele de vacanță, iar comisarii lui Paul Anghel ar fi fost trimiși să dea amenzi cu orice pretext.

 

Mai mulți hotelieri și patroni de localuri se așteaptă „să-i calce garda lui Paul Anghel”, după ce comisarii ANPC au găsit situația ideală de a aplica amenzi, chiar și atunci când toate normele de protecție anti-COVID-19 au fost respectate cu strictețe.

 

 

×