x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Permis, dacă pensia este sub 1.700 de lei

Permis, dacă pensia este sub 1.700 de lei

09 Apr 2009   •   00:00

Guvernul a decis să permită cumulul pensiei cu salariul plătit de stat doar în cazul persoanelor care au o pensie netă în limită maximă echivalentă cu salariul mediu brut pe economie, stabilit în prezent la circa 1.700 lei.



Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, printr-un proiect de lege şi nu printr-o ordonanţă de urgenţă, aşa cum se dorea iniţial. Drept urmare, actul normativ va intra în vigoare după aprobarea lui de către Parlament. "Toţi cei care au o pensie peste valoarea salariului mediu brut pe economie, deci toţi cei care primesc mai mult de 17 milioane lei vechi (n.r - 1.700 lei noi), vor fi nevoiţi să opteze între pensie şi salariu la stat în termen de 15 zile de la data adoptării şi intrării în vigoare a proiectului de lege, în urma adoptării lui de către Parlament", a anunţat premierul Emil Boc.

În luna ianuarie, Executivul a scandalizat o ţară întreagă interzicând, printr-o ordonanţă de urgenţă, orice cumul al pensiei cu salariul plătit de stat. Actul normativ a fost respins însă de Curtea Constituţională, care a admis sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că ordonanţa este neconstituţională.

×
Subiecte în articol: economic