x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Platforma www.ghiseul.ro este vizată de hackerii ruși

Platforma www.ghiseul.ro este vizată de hackerii ruși

01 Mai 2022   •   17:28
Platforma www.ghiseul.ro este vizată de hackerii ruși

Platforma www.ghiseul.ro este vizată de gruparea pro-rusă de atacatori cibernetici Killnet ca țintă potențială, în contextul seriei de atacuri cibernetice asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, mass-media, partide și organizații private din România.

Anunțul a fost făcut de Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC. Potrivit specialiștilor, ghiseul.ro, platforma oficială de plăți online a statului român, funcționează în continuare la parametri optimi, este accesibilă pentru utilizatori și nu a avut niciun fel de dificultăți în procesarea plăților.

Platforma este monitorizată non-stop, iar toate soluțiile de securitate sunt active. Măsurile premergătoare atacurilor au fost implementate de către specialiștii în securitate cibernetică din STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și SRI - Serviciul Român de Informații, prin Centrul național Cyberint.

Atacurile au fost gestionate și monitorizate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, achiziționate prin proiecte cu finanțare europeană, precizează DNSC.

×
Subiecte în articol: ghiseul.ro