x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ploieştiul va avea un nou mall, investiţie de 40 de milioane de euro

Ploieştiul va avea un nou mall, investiţie de 40 de milioane de euro

de Elena Stan    |    31 Mai 2012   •   10:33

Din toamna anului viitor, orasul Ploiesti va avea un mall asemanator cu AFI Palace Cotroceni din Bucuresti. Centrul comercial, care va fi realizat dupa modelul AFI Cotroceni la scara mai mica, este structurat in parter si doua etaje, proiectul prevazand totodata amenajarea unei parcari subterane cu aproximativ o mie de locuri, a unui casino si a unei sali de sport. Centru comercial va avea o suprafata totala inchiriabila de 29.000 de metri patrati, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 40 de milioane de euro.

“Suntem bucurosi sa anuntam demararea oficiala a constructiei AFI Palace Ploiesti, un proiect in care avem incredere ca va deveni in scurt timp mall-ul de referinta pentru locuitorii orasului Ploiesti, un spatiu destinat distractiei si cumparaturilor. Asteptarile noastre au fost intarite de numarul mare al retailerilor de top care au fost alaturi de noi inca de la inceput', a declarat David Hay, Chief Executive Officer al companiei AFI Europe Romania.

Primul etaj al cladirii va fi ancorat de magazine apartinand celor mai mari branduri din industria modei prezente si in Romania, iar printre primii chiriasi ai mall-ului ploiestean se numara H&M, Reserved, New Look, Jolidon, Bigotti, Musette, Splend'or, B&B, Aldo, dar si Flanco, Optinova, Sensiblu, Maxbet sau McDonald's. AFI Palace Ploiesti va avea si un hipermarket Cora, cu o suprafata totala de 13.000 metri patrati.

AFI Palace Ploiesti este al doilea proiect aflat in curs de dezvoltare de catre AFI Europe Romania anul acesta, alaturi de prima cladire de birouri clasa 'A' din cadrul proiectului 'AFI Business Park Cotroceni' din Bucuresti care va fi inaugurata in luna august.
AFI Europe, membru al AFI Group, a fost activ in dezvoltarea de proiecte si investitii in Europa Centrala si de Est din anul 1997.

Compania dezvolta si administreaza in prezent proiecte imobiliare in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia. In Romania, AFI Europe este activa din anul 2005, fiind dezvoltatorul si administratorul mall-ului AFI Palace Cotroceni. Compania va mai dezvolta in perioada 2012-2013 alte doua proiecte, respectiv parcul de retail AFI Palace Arad si mall-ul AFI Palace B.NOI.

×