x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pneuri Michelin, uzate de criza financiară în Franţa

Pneuri Michelin, uzate de criza financiară în Franţa

16 Iun 2009   •   00:00

Producătorul francez de anvelope Michelin se pregăteşte să reducă 1.500 de posturi în Franţa, arată Le Monde şi AFP. Conducerea companiei, care nu a făcut nicio declaraţie marţi dimineaţă, va avea discuţii cu sindicatele la Clermont-Ferrand, miercuri, înainte de şedinţa comitetului central al întreprinderii de pe 24 iunie, la care se va face acest anunţ.



Un delegat al sindicatului CFDT, Alain Couderc, a declarat pentru AFP marţi dimineaţă că "circulă mai multe zvonuri, unele dintre acestea vorbind chiar despre 3.000 de reduceri de posturi, dar nu s-a confirmat nimic". Michelin este prezent şi în România din 2001, iar la ora actuală deţine 3 uzine - Anvelope Floreşti (anvelope pentru autoturisme şi camionete), Anvelope Zalău (anvelope de camion şi industriale) şi Cord Zalău (cord metalic - componentă esenţială pentru realizarea carcaselor de anvelope) -, sediul central de la Bucureşti şi reţeaua de distribuţie şi service Eurotyres.

Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franţa, Grupul Michelin este prezent în 170 de ţări, are 129.000 de angajaţi şi coordonează 71 de unităţi de producţie în 19 ţări.

×
Subiecte în articol: economic