x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Popescu, despre piața de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț

Popescu, despre piața de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț

24 Aug 2022   •   14:49
Popescu, despre piața de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț
Sursa foto: a3

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri că se ia în considerare impozitarea întregului lanț de pe piața energiei. „Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari și piața de energie în anumite zone face profituri foarte mari”, a spus el.

Întrebat miercuri despre propunerile făcute de Ministerul Energiei la ordonanța privitoare la compensarea prețurilor energiei, Virgil Popescu a spus: „Aș vrea ca lucrurile cu privire la modificarea ordonanței 27 să fie finalizate în coaliția de guvernare și apoi să fie prezentate public. Vă asigur că, așa cum ați văzut public, oamenii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare. Lăsați-ne să finalizăm și o să ieșim public”.

El a spus că impozitele sau taxele nu sunt stabilite de Ministerul Energiei, care poate da doar consultanță pe zona de energie.

Întrebat dacă va fi impus un plafon pentru supraimpozitare, ministrul a spus: „Avem acum o supraimpozitare în lege, peste 450 de lei pentru producători, e normal să fie impozitat până la urmă tot lanțul, dar nu poate să stabilescă Ministerul Energiei acest lucru, asta trebuie făcută împreună cu Ministerul Finanțelor și cu ANRE”.

Virgil Popescu susține că PNL și el susțin această impozitare.

„Evident că susțin un lucru, că trebuie să fie cât mai corect și cât mai ferm, nu pot unii să facă profituri foarte mari și alții să le plătească, impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari și piața de energie electrică în anumite zone face profituri foarte mari. (...) Dublu este un profit foarte mare. După mine, un intermediar de energie sau de gaze n-ar trebui să câștige mai mult de câteva procente, ia și vinde revinde, nu face nimic altceva, nu văd de ce ar trebui să câștige dublu sau triplu”, a adăugat Virgil Popescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: virgil popescu