x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premierul Ludovic Orban spune că hotelurile ar putea fi redeschise în sezonul estival

Premierul Ludovic Orban spune că hotelurile ar putea fi redeschise în sezonul estival

29 Apr 2020   •   15:22
Premierul Ludovic Orban spune că hotelurile ar putea fi redeschise în sezonul estival

Premierul Ludovic Orban a declarat că hotelurile ar putea fi redeschise în lunile iulie-august, cu respectarea normelor de igienă sanitară.

„Nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu stabilirea unui set de reguli. INSP și alte entități sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate.

Le vom adopta înainte de eliminarea restrcițiilor”, a declarat Orban.

El a precizat că restaurantele ar putea rămâne închise. 

„Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante”.

După data de 15 mai este posibilă redeschiderea cabinetelor stomatologice, saloanelor de înfrumusețare, a frizeriilor, parcurilor și spațiilor  comerciale stradale. 

Vor rămâne închise mall-urile.

×