x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prima victima a FMI: Ariton l-a dat afară pe şeful de la privatizare

Prima victima a FMI: Ariton l-a dat afară pe şeful de la privatizare

11 Noi 2011   •   15:10
Prima victima a FMI: Ariton l-a dat afară pe şeful de la privatizare

Ministrul Economiei, Ion Ariton l-a inlocuit din functie pe Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), fiind nemultumit de ritmul lent cu care acesta a implementat deciziile ministerului.

Surse guvernamentale au declarat anterior ca Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a fost demis de catre Ariton, pentru ca s-ar fi opus ideii de a privatiza companiile de stat eficiente la cerinta FMI. Ion Ariton a explicat care au fost motivele demiterii lui Victor Cazana.

"Singurul lucru care i s-ar putea reprosa domnului director nici intr-un caz nu e vorba de profesionalism, ci de ritmul lent cu care a implementat unele decizii pe care noi le-am luat la nivel de minister. El va ocupa o functie, in continuare, in cadrul ministerului nostru si nu dorim decat o accelerare a ritmului in acest sector si in acel compartiment. Nu a fost niciun repros si nicio discutie legata de una dintre companiile pe care am fi vrut sa le privatizam sau nu", a declarat Ariton.

El a subliniat ca singurul lucru pe care el, ca ministru, i l-a reprosat a fost ritmul cu care a lucrat.

"Singurul lucru pe care i l-am reprosat au fost timpii de lucru pe care i-a facut. Au fost mai lenti decat am fi putut sa-i facem, bineinteles respectand termenele legale in care trebuie sa facem privatizarile", a spus Ariton.

El a declarat ca, deocamdata, nu i-a gasit lui Cazana niciun inlocuitor.

"Nu am numit pe altcineva. E adjunctul de la OPSPI, Florin Vladana. In situatia in care o sa avem un om care sa poata duce in continuare ce am inceput in cadrul oficiului da, dar deocamdata are tot girul si toata increderea domnul director adjunct, care a fost numit interimar", a spus el.

×