x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - Mahindra nu mai vrea Tractorul

Privatizare - Mahindra nu mai vrea Tractorul

de Elena Stan    |    27 Mai 2006   •   00:00
Privatizare - Mahindra nu mai vrea Tractorul

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a suspendat negocierile cu Mahindra&Mahindra (M&M) pentru preluarea societatii Tractorul Brasov.

Dupa opt luni de negocieri, firma indiana si-a dat seama ca nu agreeaza clauzele cuprinse in proiectul contractului de privatizare. Astfel, oferta de privatizare a societatii Tractorul, publicata la 6 iunie 2005, si intreaga procedura legata de privatizare au fost suspendate de AVAS. Factorii care au speriat firma indiana au fost modalitatea in care urma sa fie acordat ajutorul de stat, declaratiile alarmiste ale unor lideri politici si ale reprezentantilor sindicatului, precum si presiunea furnizorilor cu sistarea utilitatilor. Cu toate acestea, investitorii indieni isi mentin interesul pentru preluarea intreprinderii brasovene. Directorul executiv al M&M, Arun Nanda, va veni la Bucuresti in luna iunie. "Achizitia societatii brasovene face parte din strategia M&M de a deveni lider mondial in productia de utilaje agricole", declara anul trecut Arun Nanda.

Liderul sindical Gheorghe Apostu s-a aratat surprins de decizia presedintelui AVAS. "Noi am parcurs acordul social in proportie de 80%", a explicat Gheorghe Apostu.

MASURI. Pentru diminuarea gradului de indatorare, o data cu suspendarea privatizarii, societatea Tractorul va demara un amplu proces de restructurare. Acesta presupune restrangerea activitatii in cateva hale de productie si valorificarea activelor care nu concura la activitatea principala. Razvan Orasanu, presedintele AVAS (foto), a apreciat ca productia de tractoare este un domeniu important al economiei,"dar nu unul privilegiat". Potrivit legii, valabilitatea ofertei statului privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni urma sa expire la 31 mai.

×
Subiecte în articol: economic