x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizarile atrag investitorii germani

Privatizarile atrag investitorii germani

15 Mai 2004   •   00:00

Aflat la Munchen, la cea de-a VII-a editie a Forumului german al Bancii Mondiale, Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comertului, si-a continuat campania de atragere a investitorilor in privatizarea societatilor energetice romanesti.

Printre tintele favorite ale oficialului roman s-au numarat reprezentantii concernului E.On Energie AG si cei ai Ruhrgas Energie. Din martie 2003, Ruhrgas face parte din Grupul E.On.

Interesul companiilor germane pentru energetica romaneasca s-a concentrat, deocamdata, pe privatizarea societatilor romanesti de distributie a gazelor, Ruhrgas fiind una dintre companiile care au depus oferte neangajante pentru cele doua societati Distrigaz.

Mai nou, insa, oficialii germani s-au aratat dispusi sa se implice si in privatizarile din domeniul energiei electrice.

Recent, Burckhard Bergmann, directorul executiv al Ruhrgas, convins ca va castiga competitia pentru Distrigaz, a declarat ca E.On va actiona astfel incat se vor obtine sinergiile necesare dintre Ruhrgas si diviziile din domeniul electricitatii. Recent a fost declansat procesul de privatizare a Electrica Oltenia si Electrica Moldova.

E.On Energie AG este cea mai mare companie europeana cu capital privat din domeniul energetic, avand circa 21 de milioane de clienti in majoritatea tarilor Uniuniii Europene. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic