x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Probleme / IMM-urile, nepregatite pentru integrare

Probleme / IMM-urile, nepregatite pentru integrare

de Adrian Mihai    |    31 Mar 2006   •   00:00
Probleme / IMM-urile, nepregatite pentru integrare

Intreprinzatorii romani au de ales. Ori devin manageri, ori dispar de pe piata. Integrarea in Uniunea Europeana ar putea aduce iesirea de pe piata a pana la 60% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM). Vicepremierul George Copos (foto) estimeaza la 20%-30% numarul IMM-urilor nepregatite pentru integrare. "Multe alte intreprinderi care vor veni din statele membre ale Uniunii Europe vor stii sa atraga fondurile europene", a atentionat Copos. Florea Parvu, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), este ceva mai pesimist si estimeaza la 40%-55% numarul firmelor care se vor inchide din diverse motive, ca urmare a integrarii. Cel mai pesimist este purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Stet. "Eu cred ca 60% din IMM-urile proprietate romaneasca vor disparea si vor aparea 70% IMM-uri proprietate occidentala", a declarat Stet.

RECORD. Investitiile straine directe ar putea ajunge in acest an la un nivel record de 7-8 miliarde de euro, a anuntat ieri vicepremierul George Copos. Intrarile de valuta vor duce la intarirea monedei nationale. El estimeaza ca in vara euro va valora 3,3-3,4 lei.

Investitiile straine ar putea avea un argument in plus. "Legea investitiilor este aproape gata. Ne vom pune de acord in maximum doua saptamani si o vom introduce in Guvern", a anuntat Copos. Conform acesteia, marii investitori, cu investitii de peste 50 de milioane de euro si pana la 300-400 de milioane, vor beneficia de facilitati privind angajarea, training-ul, cercetarea-dezvoltarea, si chiar de ajutoare de stat. (Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic