x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producţia de ciment a scăzut cu 11%

Producţia de ciment a scăzut cu 11%

27 Mar 2011   •   17:53

Declinul construcţiilor şi al sectorului imobiliar a dus la scăderea producţiei de ciment din România cu 11%, de la 7,8 milioane de tone în 2009 la 6,92 milioane de tone, potri­vit patronatului CIROM, din industria de profil.

Vânzările interne au scăzut cu 12%, la 6,85 milioane de tone, iar exporturile de ciment şi clincher au urcat de trei ori, însă au totalizat doar 9.800 de tone. Vânzările de ciment au fost influenţate negativ de absenţa proiectelor mari de construcţii, pe segmentul infrastructurii şi imobili­are, de scă­de­rea drastică a puterii de cumpărare a populaţiei şi de reduce­rea creditării bancare, a declarat Ion Crângaşu, director executiv al CIROM.

Datele au fost furnizate de pa­tro­na­tul din industria cimentului şi altor produse minerale pentru construcţii din România CIROM, pe baza informaţiilor primite de la Institutul Naţional de Statistică.
Sectorul ro­mâ­nesc al cimentului este dominat de subsidiarele locale ale marilor gru­puri Lafarge (Franţa), Holcim (El­ve­ţia) şi HeidelbergCement (Germania).

×