x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Profitul NN Group va scădea cu 100 de milioane de euro din cauza pandemiei

Profitul NN Group va scădea cu 100 de milioane de euro din cauza pandemiei

24 Iun 2020   •   11:45
Profitul NN Group va scădea cu 100 de milioane de euro din cauza pandemiei
Sursa foto: marcociannarel/Getty Images/iStockphoto

NN Group, cea mai mare companie olandeză de asigurări, a anunțat că profitul operațional anual va scădea cu circa 100 de milioane de euro din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. Însă rata solvabilităţii Solvency II a rămas la un nivel solid, de 227%, la sfârșitul lunii mai, transmite Reuters.

Directorul general David Knibbe a anunţat că obiectivul companiei este să genereze lichidităţi de 1,5 miliarde de euro în 2023.

"Impactul despăgubirilor solicitate până acum este limitat, deoarece nu avem expunere sau avem o expunere limitată la asigurările de sănătate, de călătorii, şi pentru întreruperea activităţii. Vânzările noastre în Europa şi Japonia vor fi probabil afectate, ceea ce va duce la câştiguri mai reduse, şi ne aşteptăm ca volatilitatea de pe pieţe să aibă ca rezultat venituri din taxe mai scăzute la divizia de gestionare a activelor", se arată în comunicatul companiei.

Acţiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa din Amsterdam, ajungând la 30,13 euro.

Fondul Elliott Advisors, care deţine o participaţie de 3% în NN Group, a propus, în această lună, o serie de măsuri pentru majorarea preţului acţiunilor companiei, printre care îmbunătăţirea operaţională, tranzacţii de reasigurări şi vânzarea unor afaceri.

Knibbe a explicat că firma nu intenţionează să vândă operaţiunile din Japonia, una dintre propunerile fondului Elliott, deoarece afacerea este profitabilă şi furnizează diversitate geografică grupului.

NN Group îşi va reduce gradual expunerea la investiţiile cu randamente scăzute, ceea ce a recomandat fondul Elliott. Asigurătorul va renunţa la unele deţineri de bonduri guvernamentale în favoarea creditelor ipotecare, împrumuturilor şi activelor imobiliare.

Compania a înregistrat un profit de bază de 1,8 miliarde de euro, în 2019.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale din România.

×