x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Program - Bani pentru centrale termice

Program - Bani pentru centrale termice

14 Noi 2005   •   00:00
Program - Bani pentru centrale termice

Aproape 200.000 de romani vor beneficia in curand de sprijin guvernamental pentru a-si "utila" casele cu arzatoare automate sau pentru a-si inlocui sobele ineficiente cu centrale termice, dupa publicarea normelor metodologice si tiparirea bonurilor valorice prin care se acorda ajutorul.

BENEFICIARI. Statul va acorda un ajutor de 1.000 de lei noi pentru achizitionarea unei centrale termice sau de 200 de lei pentru un arzator automatizat, numarul maxim de arzatoare ce pot fi achizitionate fiind trei. De acest program vor beneficia persoanele singure si familiile care au un venit pe membru de familie cel mult echivalent salariului minim brut pe economie (adica 310 lei noi), au contract individual de furnizare a gazelor naturale si se incalzesc inca cu ajutorul sobelor de teracota pe baza de gaze.

ACTE. Insa, pana sa primesca banii, cei interesati trebuie sa obtina un aviz de solutie tehnica de la furnizorul de gaze naturale si sa contacteze o firma autorizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale si/sau de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor (ISCIR), care sa realizeze proiectul instalatiei de incalzire, informeaza Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice.

BON. Urmatorul pas este sa depuna un dosar ce include aceste doua documente si o cerere tip la directia teritoriala de munca de care apartin. Directia va verifica daca solicitantii indeplinesc conditiile legale si in 15 zile va trebui sa dea un raspuns.

Raspunsul pozitiv va fi insotit si de bonul valoric pentru achizitionarea centralei sau a arzatoarelor.

×
Subiecte în articol: economic