x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect de ”REINDUSTRIALIZARE PRIVATĂ” a României: Silicon Valley - la Cluj, hub regional - la Iasi

Proiect de ”REINDUSTRIALIZARE PRIVATĂ” a României: Silicon Valley - la Cluj, hub regional - la Iasi

de Daniel Ionaşcu    |    18 Mai 2012   •   13:12
Proiect de ”REINDUSTRIALIZARE PRIVATĂ” a României: Silicon Valley - la Cluj, hub regional - la Iasi

Guvernul vrea sa realizeze un numar de opt "poli de crestere" in mai multe locati din tara pentru a realiza "reindustrializarea privata" a tarii, a declarat Lucian Isar, ministrul delegat pentru comert si mediul de afaceri.
"Vrem sa facem o reindustrializare privata a Romaniei; noi nu mai putem face combinate mari, dar putem facilita realizarea de combinate din partea companiilor private", a afirmat Isar.

El a dat ca exemplu proiectul "Iasi Hub Regional", care va contine un aeroport, un "modul de transport", un parc logistic, un ansamblu de cercetare in stil singaporez si un spital regional conectat cu cercetare pe probleme de antibiotice. Un alt plan il constituie extinderea Constantei si un "Silicon Valley la Cluj".

"Romania nu a facut mari greseli in trecut, bineinteles ca nici nu a beneficiat de oportunitati. Acum Romania poate sa se pozitioneze regional", a mai completat Isar. Ministrul delegat a spus ca Guvernul este "pro-business" si ca se incearca pozitionarea Romaniei ca destinatie pentru investitiile care vin pe continentul european pentru ca "rentabilitatile oferite sunt dintre cele mai mari". De asemenea, zonele de ineficienta pot fi capturate de noii investitori. La acestea se adauga resurse ce nu au fost explorate, atat din subsol cat si in inteligenta romaneasca.

×