x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiecte pentru case noi in Banat

Proiecte pentru case noi in Banat

24 Mai 2005   •   00:00

Casele afectate de inundatiile din Banat vor fi proiectate de noua firme. Acestea vor fi construite din zidarie si vor avea structura din lemn si metal.

"Firmele care vor construi casele dupa proiectele mentionate vor fi selectate pana la 15 iunie. Selectia se va face in functie de pret, calitatea constructiei si incadrarea in specificul local", a explicat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice (foto). Tot el a mai declarat ca este nevoie de cel putin 10 firme de constructii pentru a ridica cele 1.000 de case din Banat pentru care s-au alocat, intr-o prima faza, 25 de milioane de euro. Din 20 iunie se incepe constructia caselor din localitatea Gataia, unde apele s-au retras deja. Pentru celelalte 15 sate, terenul va fi cercetat de specialisti, care vor hotari cand vor fi demarate lucrarile.

CONTROL. In doua saptamani se vor finaliza controalele efectuate in salile de sport, construite pana in prezent din fonduri de la buget. "Am primit doar doua sesizari in aceasta privinta, insa constructorul trebuie sa remedieze problemele in cel mai scurt timp, salile fiind in garantie. Problemele sunt cu privire la fundatia salilor, la inchiderea geamurilor etc. Responsabili sunt si cei care au semnat pentru receptionarea lucrarilor, cei care administreaza sau folosesc aceste sali", a spus Borbely. Casele noi vor fi predate beneficiarilor la cheie. "Au fost selectate solutiile simple, nu foarte costisitoare", a mai spus Laszlo Borbely. Potrivit unui inventar provizoriu, au fost distruse de inundatii 770 de case. In majoritatea satelor afectate nu exista alimentare cu apa, iar ministerul nu se angajeaza sa rezolve, in cele 16 sate, toate problemele de infrastructura. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic