x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiectul prin care tinerii înteprinzători pot primi 10.000 euro de la stat, amânat

Proiectul prin care tinerii înteprinzători pot primi 10.000 euro de la stat, amânat

21 Oct 2010   •   00:00

Executivul a decis să amâne cu 30 de zile aprobarea actului normativ, care reglementează acordarea ajutorului de stat. Proiectul presupune acordarea unui ajutor nerambursabil de până la 10.000 de euro tinerilor de până în 35 de ani, pentru demararea unei afaceri proprii.

Cei care vor să acceseze acest ajutor guvernamental trebuie să vină la rândul lor cu o sumă de bani, cei 10.000 de euro urmând să reprezinte maximum 30% din valoarea investiţiei.

Restul de bani ar putea proveni din fonduri proprii sau dintr-un credit bancar, care ar putea fi garantat în cea mai mare măsură de stat, scrie antena3.ro. Mai precis, tinerii ar umra să beneficieze de credite de până la 80.000 de euro, garantate în proporţie de 80% de stat.

Nu toate microîntreprinderile pot beneficia însă de acest ajutor. De exemplu, firmele care au ca obiect de activitate intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, jocuri de noroc şi pariuri, comercializare şi producţie de tutun şi alcool, nu vor primi finanţare.


×
Subiecte în articol: observator