x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Promovare / Romanii pot salva turismul intern

Promovare / Romanii pot salva turismul intern

de Iohanna Onaca Purdea    |    06 Mar 2006   •   00:00
Promovare / Romanii pot salva turismul intern

Gripa aviara a alungat deja o parte din turistii straini de pe litoralul romanesc. Autoritatile cauta solutii pentru a-i impulsiona pe turistii romani sa-si petreaca vacanta in statiunile de la Marea Neagra, dar si in alte zone ale tarii.

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va intensifica promovarea turismului intern, pentru ca acest sector sa nu fie afectat din cauza prezentei virusului gripei aviare, a declarat, la Suceava, vicepresedintele ANT, Livia Sima. Ea a aratat ca, in ultimii ani, ANT a editat brosuri doar pentru piata externa, iar acum vor fi tiparite astfel de pliante pentru piata interna. Vicepresedintele ANT a apreciat ca pe litoral "vor fi probabil efecte, nu de speriat, daca vom acoperi diferenta cu turisti din intern".

Guvernul a aprobat recent alocarea a cinci milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor turistice si promovarea pe piata interna si externa. Din bugetul total, alocat programului, 60% este destinat actiunilor de promovare, iar 40% din suma va fi utilizata pentru dezvoltarea serviciilor turistice. O alta masura este prelungirea sezonului estival, care se va derula in acest an de la 1 mai pana la 30 septembrie. "Largirea sezonului estival va duce la un pret mai scazut. Agentii economici vor deschide mai devreme, iar ca sa isi vanda produsele va trebui sa scada pretul", a afirmat Livia Sima.

REGULI MAI DURE. Pentru o calitate mai buna a serviciilor turistice, ANT va elabora, pana la sfarsitul lunii martie, un act normativ cu noile norme de clasificare a unitatilor din turism. Noile norme, mult mai restrictive, vor pune accent pe calitatea serviciilor si pe pregatirea profesionala, a anuntat vicepresedintele ANT. Unitatile de cazare si alimentatie publica vor fi obligate sa aiba tot personalul calificat, iar ANT va cofinanta anumite cursuri de pregatire profesionala. Livia Sima a precizat ca, daca in domeniul investitiilor in turism, in Romania au aparut unitati compatibile la nivel international, capitolul serviciilor oferite ramane inca deficitar.

×
Subiecte în articol: economic