x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proprietarul Arcelor Mittal, Lakshmi Mittal, a pierdut 18 la sută din avere în câteva zile!

Proprietarul Arcelor Mittal, Lakshmi Mittal, a pierdut 18 la sută din avere în câteva zile!

06 Aug 2011   •   16:28
Proprietarul Arcelor Mittal, Lakshmi Mittal, a pierdut 18 la sută din avere în câteva zile!

Dupa ce mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a raportat pierderi de opt miliarde de dolari in urma prabusirii burselor, pe lista marilor 'looseri' ai saptamanii s-a inscris vertiginos si magnatul indian Lakshmi Mittal, actionarul majoritar al colosului Arcelor Mittal Steel, care include si Combinatul Siderurgic de la Galati.

Cu o avere estimata la 20 de miliarde de dolari la inceputul anului, Mittal, care locuieste la Kensington, intr-una din cele mai scumpe proprietati din Marea Britanie, s-a vazut mai sarac cu 3,2 miliarde de dolari in numai cateva zile, cele care au consemnat prabusirea indicilor bursieri in intreaga lume, in aceasta saptamana.

Actiunile Mittal Steel, colosul cu peste 320.000 de angajati in 60 de tari de pe toate continentele, au pierdut 18,7 la suta in ultimele cinci zile, cea mai dramatica scadere intre titlurile listate.

Potrivit Daily Mail, miliardarii din Marea Britanie au inregistrat pierderi totale de 164 miliarde de lire sterline (aproximativ 275 de miliarde de dolari).

×