x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proprietate - Despăgubiri pentru deportaţi

Proprietate - Despăgubiri pentru deportaţi

24 Mai 2008   •   00:00

Persoanele deportate în timpul regimului comunist vor primi în luna mai despăgubiri în cuantum total de 25 de milioane de lei din partea Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Persoanele deportate în timpul regimului comunist vor primi în luna mai despăgubiri în cuantum total de 25 de milioane de lei din partea Ministerului Economiei şi Finanţelor. Pe lîngă aceştia, persoanele ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv în timpul regimului comunist vor avea la dispoziţie pentru despăgubiri fonduri totale de 50 de milioane de lei, bani care vor fi acordaţi de minister în luna iunie.

 

“În primele trei luni nu am acordat sume pentru despăgubiri. Din luna mai vom începe să realocăm bani pentru persoanele deportate în Basarabia sau Cadrilater şi pentru persoanele care solicită bani în contul proprietăţilor care nu mai pot fi retrocedate”, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Eco­nomiei şi Finanţelor. Fondurile alocate pentru luna mai vor proveni de la bugetul de stat în vreme ce banii acordaţi în iunie vor fi atraşi din bugetul MEF, inclusiv din dividendele pe care Fondul Proprietatea trebuie să le încaseze de la companiile la care este acţionar.

×
Subiecte în articol: economic