x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proprietăţi in Romănia - preţurile vor mai creşte

Proprietăţi in Romănia - preţurile vor mai creşte

14 Noi 2007   •   00:00


Preţurile proprietăţilor imobiliare din Romănia vor continua să crească, intrucăt intrarea capitalurilor străine nu a ajuns la saturaţie, a declarat la Varşovia, Juha Kahkonen, consultant senior in cadrul Departamentului Europa al Fondului Monetar Internaţional (FMI).




Preţurile proprietăţilor imobiliare din Romănia vor continua să crească, intrucăt intrarea capitalurilor străine nu a ajuns la saturaţie, a declarat la Varşovia, Juha Kahkonen, consultant senior in cadrul Departamentului Europa al Fondului Monetar Internaţional (FMI). "Cănd intră capital intr-o ţară, este normal ca resursele să fie orientate către bunuri, de aceea preţurile cresc", a afirmat Kahkonen, citat de Mediafax. Insă el a ţinut să precizeze că autorităţile romăne trebuie să gestioneze atent situaţia pentru că va urma şi un proces de inversare a preţurilor, care insă nu trebuie să producă turbulenţe. "Ceea ce este sigur este că ceea ce urcă şi coboară", a completat Kahkonen.
Banca Naţională a Romăniei a evidenţiat in mai multe rănduri că o parte din investiţiile străine sunt direcţionate către piaţa imobiliară, unde cererea mare de locuinţe permite profituri mari şi creşteri de preţuri. Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat comisiilor reunite de buget - finanţe, că o parte din investiţiile străine reprezintă plasmente in piaţa imobiliară, ceea ce creşte riscul unui bubble (umflări artificiale a preţurilor urmate de prăbuşirea lor) in sectorul construcţiilor, la fel ca in SUA.

×
Subiecte în articol: economic