x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Racordări la gaze, cu fonduri de la UE

Racordări la gaze, cu fonduri de la UE

de Dan Straut    |    18 Aug 2020   •   18:50
Racordări la gaze, cu fonduri de la UE

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, ieri, un apel de proiecte finanțate din surse comunitare, pe baza cărora autoritățile publice locale vor putea racorda gospodăriile de pe raza lor de administrare la rețeaua națională de gaze.

„Sunt două condiţii importante în cadrul programului, şi anume: valoarea investiţiei pe gospodărie trebuie să fie încadrată în 6.500 de euro şi fiecare proiect trebuie să cuprindă un număr de 1.000 de gospodării. Valoarea unei cereri de finanţare este de 25 de milioane de euro”, a anunțat recent conducerea MFE. Beneficiarii eligibili sunt autorităţile publice locale, respectiv unităţile administrativ-teritoriale în parteneriat şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară. Pe lângă înfiinţarea de reţele de gaze naturale se pot finanţa, de asemenea, activităţi de extindere a actualei reţele. 

 

800 milioane de euro este valoarea totală a finanțărilor alocate, în perioada 2021-2027, pentru racordarea a 30.000 de gospodării la reţeaua de distribuţie de gaze naturale.

×