x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rădulescu: Nu există cifre în agricultură, totul se raportează din burtă

Rădulescu: Nu există cifre în agricultură, totul se raportează din burtă

de Agerpres    |    11 Mai 2012   •   09:46



Nu exista cifre in agricultura, totul se raporteaza 'din burta', iar angajatii Directiilor Judetene Agricole nu au nicio treaba cu agricultura, vin la serviciu ca sa ia salariul, a declarat vineri, la Sibiu, Adrian Radulescu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, actual presedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

'Nu avem nimic in Romania. Ce cifre? Va spun cum este. Totul se da din burta. Stiu ca se cultiva aproximativ 3 milioane de hectare de porumb in Romania intr-un an, asta o stim, productia o inmultim cu cat vrem, cu 2, cu 2,5 tone. Nu ne iese productia? Este in gospodarii la populatie. Asta este justificarea. Nu avem absolut nicio centralizare, nici de importuri. Totul este aproximativ, la cifre, la sume. Stam dezastruos', a spus Radulescu, cu prilejul constituirii Federatiei Tinerilor Fermieri din Romania (FTFR).

Acesta considera ca vinovati sunt toti politicienii care au fost pana acum la Ministerul Agriculturii, care nu sprijina deloc tinerii.

'De vina suntem toti. Toti s-au rotit, dar nu mai vreau sa spun despre politica. (...) De ce Ministerul Agriculturii nu poate sa faca nimic? Pentru ca el (ministerul n.r) in teritoriu nu are nimic. Are o structura numita Directia Agricola, cu 12 oameni, care sunt rupti de realitate si care se duc la serviciu sa ia un salariu', a completat Radulescu.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor le-a spus tinerilor fermieri ca 'in momentul de fata nu pot fi ajutati' de catre stat, iar singura lor solutie este sa fie uniti.

'In acest moment nu pot fi ajutati tinerii fermieri. Incercam un prim sistem de organizare a lor, pentru ca este greu sa ii identifici si ei sa gaseasca oportunitati. (...) Ceea ce face Ministerul Agriculturii este paralel cu ceea ce se intampla in agricultura, pentru simplul motiv ca agricultura este suta la suta privata. Si eu nu pot pe fermierul X sau Y sa-i spun: plantezi asta, semeni asta, vinzi acolo, dai cu pretul acela, etc. Problema noastra este ca se incearca o centralizare', a subliniat Adrian Radulescu.



×