x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RAR lansează o aplicație cu istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România

RAR lansează o aplicație cu istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România

05 Mai 2020   •   14:40
RAR lansează o aplicație cu istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România
Sursa foto: moodboard/Getty Images/moodboard RF

Registrul Auto Român (RAR) lansează o aplicație prin care poate fi verificat istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România. 
Interogarea prin aplicaţia "Istoric Vehicule", împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost, la un tarif de 35 de lei. Suma se achită online.

Clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă. În situaţia în care clientul doreşte să obţină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine informaţii despre zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul - machetă; intervalul valorii devizului de reparaţie; intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului; dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic; dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

RAR precizează că toate informaţiile introduse în sistemul informatic, pentru a afla datele solicitate, sunt protejate conform normelor incluse în Regulamentul General de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR). 

×
Subiecte în articol: rar aplicatie istoric vehicule daune