x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reacția președintelui Klaus Iohannis la victoria României în procesul privind Roșia Montană

Reacția președintelui Klaus Iohannis la victoria României în procesul privind Roșia Montană

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2024   •   10:20
Reacția președintelui Klaus Iohannis la victoria României în procesul privind Roșia Montană
Sursa foto: Hepta

„Salut reușita României în procesul privind Roșia Montană și felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre, în cadrul procesului de arbitraj internațional de la ICSID” - este reacția președintelui Klaus Iohannis în cazul Roșia Montană.

„După mulți ani de contestări și dezbateri, atât politice, cât și juridice, suntem astăzi la momentul adevărului: România câștigă procesul pentru Roșia Montană, fără penalizări sau despăgubiri, luptând și reușind să protejeze patrimoniul național”, a scris Iohannis pe Facebook.

Guvernul a anunțat că România a câștigat acțiunea arbitrală în dosarul Roșia Montană. România are de încasat 6 milioane de euro.

Controversatul dosar Roşia Montana, de 6,7 mld. dolari, prin care firma canadiană Gabriel Resources dorea să exploateze aurul aflat în Munţii Apuseni pe baza unei tehnologii care folosea cianură, a fost câştigat de către consorţiul de firme de avocatură format din LALIVE - Geneva şi casa de avocatură locală LDDP - Leaua Damcali Deaconu Păunescu.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis roşia montană