x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Recomandare: Concediu fără plată la CFR Marfă

Recomandare: Concediu fără plată la CFR Marfă

22 Iun 2009   •   00:00

Conducerea CFR Marfă le-a "recomandat" şefilor de regionale ca personalul TESA şi restul an­ga­ja­ţi­lor care nu lucrează în ture să intre în concediu fără plată patru zile în fiecare lună. Măsura ar adu­ce economii de 20% la fondul de salarii.



Un proces-verbal semnat vineri de directorul ge­neral al CFR Marfă, Călin Graţian, şi directorii celor opt sucursale ale companiei prevede o serie de mă­suri destinate reducerii cheltuielilor.

Surse din CFR Marfă susţin că şefilor de staţie li s-a cerut verbal de superiorii lor ca atât ei, cât şi subalternii lor din personalul TESA, la care se adaugă restul angajaţilor care nu lucrează în ture, să facă în fiecare lună ce­re­re pentru patru zile de concediu fără plată.

Directo­rul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a declarat că societatea se confruntă cu un număr mare de ce­reri de concedii fără plată. "O parte din angajaţii TESA nu fac nimic toată ziua", a spus Graţian. Întrebat de ce, în aceste condiţii, angajaţii ar dori să ia câte patru zile de concediu fără plată şi să câştige cu 20% mai puţin, când ar putea sta degeaba la serviciu pe un salariu întreg, Graţian a evitat să răspundă di­rect. "Nu mi se pare normal ca personalul activ să fie afec­tat, iar personalul TESA să nu fie. Este o re­co­mandare a mea ca personalul TESA să îşi ia câte pa­tru zile de concediu fără plată pe lună", a continuat el.

×
Subiecte în articol: economic