x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Recorduri absolute: Românii au vorbit la telefonul mobil un miliard de ore în 2011! Câte miliarde de sms-uri au trimis

Recorduri absolute: Românii au vorbit la telefonul mobil un miliard de ore în 2011! Câte miliarde de sms-uri au trimis

24 Mai 2012   •   09:05
Recorduri absolute: Românii au vorbit la telefonul mobil un miliard de ore în 2011! Câte miliarde de sms-uri au trimis

Numarul abonamentelor si cartelelor SIM de telefonie mobila a scazut anul trecut cu 1%, la 23,4 milioane, in timp ce traficul de voce a urcat cu 11%, la 58 de miliarde de minute, iar cel de SMS-uri cu 41%, la peste 11 miliarde, potrivit datelor autoritatii de reglementare (ANCOM).

"Conform datelor raportate de cei sase operatori de telefonie mobila care activeaza pe piata din Romania, in medie, in fiecare luna din perioada iulie-decembrie a anului trecut, de pe o cartela SIM activa s-au efectuat apeluri care au insumat 3 ore si 26 minute si s-au trimis 43 mesaje SMS", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Numarul total de utilizatori activi de telefonie mobila era de 23,4 milioane la sfarsitul anului 2011, in scadere cu 1% comparativ cu cel inregistrat la jumatatea anului si cu 4% fata de cel inregistrat la finele lui 2010.

Numarul cartelelor preplatite active a scazut in 2011 cu 6%, ajungand la 14,05 milioane, in timp ce numarul abonamentelor persoanelor fizice a scazut cu 3% (pana la 6,42 milioane), iar numarul abonamentelor incheiate de persoane juridice a crescut cu 5% (ajungand la 2,94 milioane), in comparatie cu valorile inregistrate la nivelul anului 2010.

La sfarsitul anului 2011 existau 123 de cartele SIM active la 100 locuitori. In al doilea semestru din 2011, utilizatorii de cartele preplatite au efectuat 55% din traficul total.

Durata medie a unui apel initiat in retelele publice mobile a fost de 2 minute si 17 secunde in a doua jumatate a anului 2011, in scadere usoara (-6 secunde) fata de cea inregistrata in perioada ianuarie-iunie a aceluiasi an.

Durata medie a unui apel efectuat de catre utilizatorii de cartele preplatite (2 minute si 32 secunde) a fost mai mare decat durata medie a unui apel initiat de utilizatorii pe baza de abonament (2 minute si 2 secunde).

In medie, in fiecare luna din al doilea semestrul, de pe o cartela SIM activa au fost efectuate apeluri care au totalizat 3 ore si 26 de minute si s-au transmis 43 de mesaje SMS, in crestere cu 7 minute, respectiv 7 mesaje SMS fata de semestrul anterior, intensificandu-se utilizarea serviciilor de telefonie mobila, in baza ofertelor comerciale puse la dispozitie de catre operatorii prezenti pe piata.

×