x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reorganizare generală la ARDAF

Reorganizare generală la ARDAF

17 Aug 2007   •   00:00
Reorganizare generală la ARDAF

Societatea de asigurări ARDAF se află intr-un amplu proces de reorganizare, prin care işi va muta sediul central in Bucureşti şi va moderniza produsele şi serviciile oferite. La inceputul anului, societatea a fost preluată de Fondul de investiţii ceh PPF Investments Group, unul din liderii pieţelor financiare şi de asigurări din Europa Centrală şi de Est şi Asia.

Societatea de asigurări ARDAF se află intr-un amplu proces de reorganizare, prin care işi va muta sediul central in Bucureşti şi va moderniza produsele şi serviciile oferite. La inceputul anului, societatea a fost preluată de Fondul de investiţii ceh PPF Investments Group, unul din liderii pieţelor financiare şi de asigurări din Europa Centrală şi de Est şi Asia.


ARDAF a subscris pe primul semestru al anului 2007 prime brute in valoare de 80,94 milioane lei (25,29 milioane euro), in uşoară scădere faţă de perioada similară a anului trecut. Scăderea se datorează faptului că 23% din asigurările neperformante subscrise pe parcursul anului 2006 au fost reziliate in 2007, in dorinţa de a deţine un portofoliu curat, chiar dacă, pentru moment, s-au inregistrat o scădere a primelor brute subscrise şi, implicit, o pierdere de poziţie in topul companiilor de profil. Managementul companiei estimează că această pierdere va fi recuperată in anul 2008, ca urmare a amplului proces de reorganizare prin care trece compania in prezent. In raport cu perioada similară a anului anterior, ARDAF a redus pierderea cu peste 56%. Asigurările generale deţin in continuare ponderea majoritară, cu o valoare a primelor subscrise de 79 milioane de lei, in timp ce asigurările de viaţă deţin o pondere a primelor subscrise de 1,9 milioane de lei.


In procente, asigurările de răspundere civilă auto (RCA+carte verde) deţin in continuare o cotă majoritară (51,57%), fiind urmate de asigurările CASCO (27,16%), asigurările de mijloace de transport navale (7,15%) şi asigurările de incendiu şi calamităţi naturale (5,98%). După schimbarea acţionariatului, ARDAF a devenit una dintre cele mai puternic capitalizate societăţi de asigurare romăneşti, cu un capital social in valoare de 162.588.888,1 RON (circa 48,7 milioane de euro).


In primul semestru, ARDAF a avut ca prioritate onorarea obligaţiilor asumate faţă de clienţi prin plata despăgubirilor restante. Valoarea despăgubirilor plătite a fost de 76,2 milioane de lei. "Cursa pentru redobăndirea credibilităţii ARDAF a inceput prin plata despăgubirilor restante, prin onorarea obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare, obligaţii pe care predecesorii noştri, din păcate, le-au tratat cu superficialitate şi dezinteres. In prezent, acţionăm in direcţia implementării a noi metodologii, care permit reducerea timpilor de lichidare a daunelor şi simplificarea etapelor ce trebuie parcurse", a declarat Daniel Tudor, preşedinte director general al ARDAF.


REPOZIŢIONARE. "Avem in vedere schimbarea percepţiei curente asupra brandului ARDAF şi pregătim o campanie susţinută de relansare-repoziţionare a companiei. Anul 2007 va fi un an extrem de dinamic, marcat de numeroase schimbări pozitive", spune preşedintele ARDAF. Sediul central al ARDAF se va muta de la Cluj la Bucureşti, iar actuala structură administrativă de la Cluj se va transforma intr-un Centru Zonal ce va coordona activitatea de subscriere şi derularea formalităţilor de lichidare a daunelor pentru 16 dintre sucursalele societăţii de asigurări.


DEZVOLTARE.
Noua echipă a ARDAF lucrează in prezent la modernizarea produselor şi serviciilor, la adaptarea tarifelor, la implementarea unor soluţii moderne, pentru a-i cuceri chiar şi pe cei mai exigenţi clienţi. Compania se află in plin proces de recrutare de personal, vizănd atragerea de specialişti valoroşi din industria asigurărilor. Societatea va menţine, dezvolta şi moderniza reţeaua teritorială, care are deja 200 de filiale, agenţii şi puncte de vănzare organizate in 32 de sucursale. "Noua atitudine ARDAF este o promisiune asumată. Ne-am angajat intr-o ofensivă puternică pentru revenirea in topul operatorilor de profil şi dorim să demonstrăm tuturor clienţilor, partenerilor, colaboratorilor noştri că oferim servicii de calitate şi am redevenit o companie de asigurări credibilă", spune Daniel Tudor.

Portofoliu

O altă schimbare survenită in activitatea ARDAF este aceea a politicii de subscriere. Subscrierea s-a realizat pe principii de prudenţialitate, pentru dezvoltarea unui portofoliu echilibrat, care să conducă spre o creştere sănătoasă pe termen mediu şi lung. In primele şase luni ale anului, compania s-a axat pe creşterea ponderii in portofoliu a produselor de asigurări cu grad scăzut de risc şi cu o rată mică a daunalităţii (asigurări de locuinţe şi asigurări de bunuri). "Cuvăntul de ordine pentru ARDAF este reorganizare. Mă refer in special la o (re)orientare semnificativă in direcţia calităţii şi a valorii, in detrimentul cantităţii. Accentul se pune pe creşterea sănătoasă, pe dezvoltarea unui portofoliu echilibrat, pe o politică de subscriere corectă, desfăşurată pe principiile prudenţialităţii", explică Daniel Tudor. In plus, ARDAF vizează optimizarea ofertei de asigurări, dedicată segmentului corporate.
Acţionarul principal al ARDAf este PPF Investments Group (70,81%), parte a grupului ceh PPF. In cursul acestui an, PPF a fuzionat cu Grupul Generali, urmănd a desfăşura operaţiuni pe piaţa Europei Centrale şi de Est. PPF Investments Group deţine integral pachetul de acţiuni al RAI (Roumanie Assurance International), companie specializată in domeniul asigurărilor medicale pentru călătorii in străinătate.

×
Subiecte în articol: economic asigurari ardaf asigurările