x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Revelion romantic pe tarmul marii

Revelion romantic pe tarmul marii

17 Dec 2004   •   00:00

Daca nu ati apucat sa vedeti marea anul acesta sau daca iubiti Litoralul romanesc atat de mult incat vreti sa il admirati si iarna, puteti sa va petreceti Sarbatorile la malul Marii Negre.

IOHANNA ONACA PURDEA

OFERTA. Daca vreti sa vedeti marea de Revelion, trebuie sa scoateti din buzunar circa 500.000 lei/persoana pe zi
Filiala din Constanta a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a pregatit turistilor indragostiti de mare un "Revelion al Romanticilor" in statiunea Eforie Nord.

OFERTA. Pachetul de servicii cuprinde variante de patru sau cinci nopti de cazare, cu mic dejun inclus, in pensiuni de trei margarete, precum si masa festiva de Anul Nou. Tariful este de 70 de dolari de persoana pentru varianta de patru nopti si 70 de euro de persoana pentru cinci nopti. Exista si varianta de cazare cu mic dejun inclus in pensiune de trei margarete, la pretul de 500.000 lei de persoana pe zi. "In perioada Sarbatorilor, turistii se pot bucura de spectacolul marii (pe care putini au avut ocazia sa o vada in perioada de iarna), de gastronomia locala, de caldura si ospitalitatea gazdelor, de aroma vinului fiert si mireasma frigaruilor, precum si de colindele specifice", spune Florentina Dospinescu, reprezentanta ANTREC Constanta. Locuri pentru Revelion mai sunt inca, iar turistii sunt asteptati sa vina la mare de Sarbatori.

HOTELURI. Pe Litoral mai sunt locuri de Revelion si in statiunea Mangalia. Pachetul turistic oferit de Marshal Turism la Hotelul Prezident de 3 stele cuprinde trei nopti de cazare, cu pensiune completa si masa festiva, la pretul de 5.640.000 de lei de persoana. Locuri disponibile mai sunt si la Hotelul Britania din Eforie Nord, unde un pachet de patru nopti, cu mic dejun, costa 154 de euro de persoana. In pret sunt incluse o cina romaneasca pe 29 decembrie, latino party, bufet pescaresc si carnavalul din prima zi a anului viitor.

DISTRACTII. Eforie Nord se afla la numai 12 kilometri de Constanta, ceea ce va ofera posibilitatea de a petrece cateva ore si in orasul-port de la malul marii. Aici va puteti opri in Parcul Central, care, gatit de sarbatoare, gazduieste diverse concerte si spectacole. De Sarbatori puteti sa va petreceti cateva ore si la Acvariu (care este deschis pana pe 29 decembrie si incepand de pe 2 ianuarie) sau la Planetariu (inchis doar pe 25 decembrie), care se viziteaza insa numai cu un grup de minimum 15 persoane. In Complexul Muzeal de Stiintele Naturii mai puteti vizita expozitia de pasari exotice (program zilnic 9:00-16:00) sau puteti asista la demonstratii la Delfinariu (zilnic, la orele 10:00, 12:00 si 14:00). Tot in Constanta se poate vizita si Muzeul de Arta Populara, care gazduieste o bogata si valoroasa colectie de obiecte (ceramica, obiecte din lemn, icoane, oua incondeiate, tesaturi si broderii) ce ilustreaza toate genurile importante ale creatiei populare romanesti. Ajunsi in acest oras, nu trebuie sa pierdeti ocazia unei vizite la Muzeul Marinei Romane, unde puteti vedea ancore, amfore romane, basoreliefuri, numeroase machte care reproduc toate tipurile de nave romanesti, instrumente de navigatie, elice, tablouri, drapele, pavilioane si multe alte exponate interesante.

SARBATORI LA PESCUIT IN DELTA DUNARII
Ce-ati zice de o vacanta de iarna in care sa va "dati" cu salupa sau sa mergeti la pescuit? Puteti face asta daca va petreceti Sarbatorile in Delta. Pensiunea Morena din Murighiol (5 margarete) propune un sejur de doua nopti si trei zile contra sumei de 70 euro/zi/persoana, a declarat Marian Cojocaru, administratorul pensiunii. Asta daca mergeti doar doua persoane. Pentru grupuri de 4-9 persoane, tariful este mai mic - 65 euro/zi/persoana, iar daca mergeti mai mult de 10 persoane, pretul scade la 60 euro/zi/persoana. Tarifele includ pensiune completa si masa festiva de Craciun. La cerere, se pot organiza plimbari cu sania trasa de cai si partide de pescuit la copca. "Pachetul de Revelion cuprinde trei nopti si patru zile de cazare, iar tarifele sunt asemanatoare cu cele pentru sejurul de Craciun", a spus Cojocaru. Si pensiunea Nufarul din localitatea Crisan (3 margarete) propune sejururi de cinci zile si patru nopti - atat de Craciun, cat si de Revelion - contra sumei de 129 euro/persoana. In pret sunt incluse transferul Tulcea-Crisan si retur, cazare, pensiune completa, cina festiva, permis de intrare in Delta, o excursie cu barca cu motor, o partida de pescuit si tir la tinta, a declarat Silviu Gheorghe, proprietarul pensiunii. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic revelion nopti