x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Revenire după lovitura chinezească

Revenire după lovitura chinezească

de Daniela Ivan    |    26 Aug 2015   •   20:15
Revenire după lovitura chinezească
Sursa foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Leul şi-a revenit foarte rapid, după nici 24 de ore, odată cu celelalte valute din regiune, după presiunile generate de criza din China. Și Bursa de la Bucureşti a reintrat pe creş te re în contextul calmării pie ţe lor financiare europene după scăderile mari care au bulversat luni lumea financiară.

Economiştii atrag atenţia că, atât timp cât situaţia din China nu se va normaliza, vom traversa o perioadă de volatilitate maximă. Bursa de la Bucureşti a deschis marţi cu un minus de 1,7%, după ce luni a scăzut puternic, cu 6,3%, în contextul unei corecţii puternice a pieţelor europene, determinate de aşteptările investitorilor privind o încetinire a economiei Chinei. Însă, după primele ore de tranzacţii, Bursa a trecut pe verde, urmând tendinţa pozitivă din Europa.

„Evoluţia de luni a Bursei de Bucureşti nu a fost influenţată de situaţia economică, ci a fost efectul emoţional al investitorilor, astfel că a fost o zi a recordurilor la BVB pentru că sau primit peste 550.000 de instrucţiuni de ordine de la investitori şi au fost executate aproape 16.000 de tranzacţii”, a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski.

Acesta a adăugat că toată lumea este interesată de preţul care merge în jos şi de indecşi. Acţiunile marilor companii europene au deschis ieri în creştere, reușind astfel să recupereze o parte din pierderile suferite în prima zi a săptă mâ nii.

Astfel, Bursa de la Londra a reușit să avanseze cu 2,5%, iar cea de la Paris cu 3,5%. În schimb, Bursa din Shanghai a închis marţi în scădere cu 7,6%, din cauza temerilor investitorilor că Beijingul abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare.

×