x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rezervele valutare administrate de BNR au crescut la peste 35 miliarde euro în luna februarie

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut la peste 35 miliarde euro în luna februarie

02 Mar 2020   •   14:20
Rezervele valutare administrate de BNR au crescut la peste 35 miliarde euro în luna februarie

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au crescut în februarie cu 1,37 miliarde de euro, până la 35,83 miliarde de euro, a anunțat, luni, BNR.

Creșterea rezervelor BNR a rezultat din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, din alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Tot în februarie, din rezervele BNR au ieșit 1,04 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut în luna februarie la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,92 miliarde euro, a mai anunțat BNR.

Potrivit băncii centrale, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost la finalul lunii februarie de 40,75 miliarde euro, faţă de 40,27 miliarde euro, la 31 ianuarie 2020.

Mediafax

×
Subiecte în articol: rezerve valutare