x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Roman arestat pentru frauda electronica

Roman arestat pentru frauda electronica

12 Mai 2004   •   00:00

Laurentiu Boboc, in varsta de 21 de ani, a fost condamnat miercurea trecuta la 12 luni de inchisoare de un tribunal englez.

CRISTIAN IONITA

Curtea a decis ca Laurentiu se face vinovat de pacalirea catorva zeci de englezi cinstiti, care incercau sa vanda diferite lucruri pe site-ul de licitatii online eBay. Acesta primea obiecte scumpe, apoi „uita" sa le plateasca, explica publicatia This is London in editia sa de ieri.

METODA. Boboc a facut o intelegere cu doi capi ai lumii interlope romanesti (pe care publicatia britanica nu-i numeste). Acestia ii plateau chiria si ii dadeau 800-1.000 de lire sterline pe saptamana pentru a semna anunturi prin intermediul site-ului eBay, privind cumpararea unor bijuterii, televizoare si computere. Vanzatorii erau asigurati ca tranzactiile sunt sigure, intrucat romanii garantau prin intermediul unui site fals ca marfurile urmau a fi platite in cateva zile.

FLAGRANT. Si uite-asa, romanasii nostri au adunat marfuri in valoare de 20.000 de lire sterline, apoi le-au revandut fara ca proprietarii sa mai vada vreun ban. Cand politistii au descins in locuinta lui Boboc, acesta purta bijuteriile din aur obtinute ilegal de la una dintre victimele inselaciunilor.

DOVADA "BETON"Judecatorul a recomandat ca romanul sa fie expulzat din Marea Britanie imediat ce isi va fi executat pedeapsa cu inchisoarea. Pentru a scapa mai ieftin, Boboc mintit ca a fost rezerva de portar la echipa germana FC Kaiserslauten.

×
Subiecte în articol: economic