x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românilor le revine apetitul pentru călătorii în străinătate. 77 de milioane de euro cheltuiți doar în decembrie 2022

Românilor le revine apetitul pentru călătorii în străinătate. 77 de milioane de euro cheltuiți doar în decembrie 2022

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2023   •   15:15
Românilor le revine apetitul pentru călătorii în străinătate. 77 de milioane de euro cheltuiți doar în decembrie 2022
Sursa foto: Hepta

Românii au cheltuit circa 77 de milioane de euro în ultima lună din 2023 pe vacanțe în străinătate, arată un studiu Revolut. În topul preferințelor s-au aflat Malta, Regatul Unit, Olanda, Irlanda, Germania.

Totodată, cheltuielile turistice din ultimul trimestru al anului trecut s-au ridicat la 225 de milioane de euro. 

"La nivelul întregului an, clasamentul ţărilor care au atras cele mai mari sume cheltuite de turiştii români a fost Olanda, Regatul Unit, Irlanda, Malta, SUA", arată cercetarea.

Românii s-au aflat pe locul doi în topul turiștilor străini care au vizitat Bulgaria și Ungaria, după britanici, pe locul patru în Cehia și pe locul opt în Polonia. 

De asemenea, turiștii străini care au ajuns pe meleagurile țării noastre, în decembrie 2022, au  fost britanicii, germanii, francezii, irlandezii și olandezii. Aceștia au cheltuit circa 26 de milioane de euro. 

"În ceea ce priveşte clasamentul la nivelul întregului an, în acesta au figurat Regatul Unit, Germania, Irlanda, Franţa şi Olanda, care au generat plăţi consolidate de aproximativ 217 milioane euro în ţara noastră pentru servicii turistice. România a fost luată în calcul nu doar ca destinaţie de city break-uri, dar şi pentru evenimentele internaţionale organizate pe parcursul anului, cum ar fi festivalurile de muzică sau de film", potrivit studiului. 

Vacanţa de iarnă 2022 a provocat creșterea tranzacțiilor și sumelor cheltuite de utilizatorii Revolut în țara noastră. 

"Datele Revolut pentru ultimul trimestru al anului 2022 şi pentru tot anul trecut indică faptul că şi românii au fost atinşi de fenomenul 'revenge travel' (călătoriile de răzbunare), o tendinţă globală care se referă la creşterea fără precedent a apetitului pentru călătorii, în rândul consumatorilor, care vor astfel să recupereze timpul şi oportunităţile ratate din cauza pandemiei de COVID-19", arată cercetarea.

Persoanele din Genrrația Z și Baby boom au cheltuit de trei ori mai mulți bani în decembrie 2022 pentru turism, față de aceeași perioadă din 2020. 
Totodată, cei mai mulți bani au fost alocați de către persoanele între 45-54 de ani, cu o medie de 285 de euro/persoană în ultima lună de anul trecut. 
La nivelul anului 2022, cei mai mulți bani au fost cheltuiți de românii între 35-44 de ani, în medie 660 de euro/client.

×
Subiecte în articol: vacante concedii cheltuieli calatorii