x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România a absorbit 10% din fondurile structurale

România a absorbit 10% din fondurile structurale

25 Ian 2010   •   00:00

În trei ani de la aderare, România a absorbit zece la sută din fondurile acordate de Uniunea Europeană, potrivit Euroalert.net, precizând că este vorba despre date din raportul Autorităţii pentru coordonarea instrumentelor structurale - 600 de milioane de euro.



Sursa citată aminteşte că la 12 ianuarie, Autoritatea a publicat un raport în care era prezentată situaţia fondurilor europene absorbite în luna decembrie a anului trecut, când au fost făcute plăţi din fonduri structurale în valoare de 40 de milioane de euro - de aproape două ori mai puţine faţă de luna noiembrie.

Anul trecut, cele mai multe fonduri s-au îndreptat spre programul de concurenţă economică - 934 de proiecte - şi programul regional - 578 de proiecte de implementare, precizează sursa citată, adăugând că rata de absorbţie a fost în aceste două sectoare de 16,40 la sută, respectiv 15,35 la sută.

Mai mult, se mai arată pe portalul menţionat, programul care a avansat cel mai puţin a fost cel al transporturilor - cu un nivel de absorbţie a fondurilor de 2,4 la sută, în decembrie.

×
Subiecte în articol: redactie