x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România a reluat în forţă exportul de oi în Iran

România a reluat în forţă exportul de oi în Iran

18 Feb 2019   •   20:50
România a reluat în forţă exportul de oi în Iran

România poate exporta carne de oaie şi ovine vii către Iran, circa 800.000 de capete fiind estimate că vor pleca în termen de şase luni către această destinaţie, în urma deschiderii pieţei de export pentru ovine, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 

Pe 4 februarie 2019 a intrat în Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din România, acesta fiind doar începutul unui contract cu un potenţial mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comercială din Bacău, va continua colaborarea cu agenţii economici din Iran, purtându-se discuţii despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriană, în perioada următoare estimările arată un export de circa 1.000 tone lunar. 

 

11.485.000 este numărul de ovine şi caprine deţinut de România în 2017

„Agenţii economici din România vor trimite la export în Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise în ţara de destinaţie de o societate comercială din Bucureşti, iar restul de către o companie din judeţul Timiş”, a precizat MADR.

Suntem pe locul 4 în UE

Potrivit sursei citate, autorităţile iraniene lucrează în această perioadă cu ANSVSA la deblocarea importurilor şi pentru bovine. România este pe locul patru în UE, după Regatul Unit, Spania şi Grecia la efectivele de ovine şi caprine deţinute. Exceptând anul 2010, aceste efective au înregistrat creşteri în fiecare an, în 2017 fiind consemnate cu 36,6% mai multe ori şi capre faţă de anul 2006.

 

Două companii au prins marele pot la exportul de ovine şi caprine

 

×