x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România este a doua cea mai atractivă economie emergentă pentru investiţii în retail cu îmbrăcăminte

România este a doua cea mai atractivă economie emergentă pentru investiţii în retail cu îmbrăcăminte

16 Iun 2009   •   00:00

România este a doua cea mai atractivă piaţă, în rândul economiilor emergente, pentru investiţii pe segmentul comerţului cu amănuntul cu produse de îmbrăcăminte.



Pe primul loc în studiu realizat anual de compania de consultanţă AT Kearney se regăseşte Brazilia, iar pe poziţia a treia China.
Eventualii investitori în segmentul românesc de retail cu îmbrăcăminte ar putea fi atraşi de faptul că jumătate din populaţie locuieşte la oraş, iar numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 39 de ani creşte mai rapid decât în China şi Brazilia. Totodată, spaţiul din centrele comerciale mari care poate fi închiriat pentru activităţi comerciale s-a dublat în ultimii ani.
"Tinerii din România vor să ia contact cu mărcile internaţionale de modă şi sunt dispuşi să cheltuiască în acest scop", explică studiul. Compania avertizează, totuşi, că piaţa locală a produselor de îmbrăcăminte va creşte mai încet decât în anii trecuţi din cauza crizei financiare. Gradul ridicat de fragmentare şi concurenţa redusă conferă pieţei locale de îmbrăcăminte o perspectivă optimistă.

×
Subiecte în articol: economic