x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România îngheţată: Mechel a oprit două combinate în lipsa meteriei prime. În Buzău, infractorii fură stâlpii de electricitate căzuţi

România îngheţată: Mechel a oprit două combinate în lipsa meteriei prime. În Buzău, infractorii fură stâlpii de electricitate căzuţi

de Daniel Ionaşcu    |    16 Feb 2012   •   12:58
România îngheţată: Mechel a oprit două combinate în lipsa meteriei prime. În Buzău, infractorii fură stâlpii de electricitate căzuţi

Zilnic un convoi de 40 de camioane cu doua pluguri in fata si doua in spate strabate traseul Constanta-Tulcea pentru a asigura combinatul Alum Tulcea cu materie prima pentru productia aluminei, a declarat Marian Nastase, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Alro.

"Pe calea ferata nu se poate, canalul Sulina e si el inghetat. Exploram posibilitatea folosirii unui spargator, Perseus. E foarte greu, insa, pentru ca Dunarea e inghetata si daca spargi gheata exista niste riscuri, respectiv ca unele dintre navele prinse in gheata sa se scufunde", a spus Nastase.

Grupul rus Mechel a oprit ieri temporar activitatea la combinatele Mechel Campia Turzii si Ductil Steel Buzau, in urma problemelor inregistrate la aprovizionarea cu materii prime, cauzate de conditiile meteo dificile, iar operatiunile vor fi reluate saptamana viitoare.

"In ultimele zile, accesul fabricilor la principalele rute de transport rutier au fost blocate, din cauza viscolului. Traficul camioanelor de mare tonaj pe drumurile din Romania a fost oprit sau limitat. Operatiunile pe caile ferate sunt, de asemenea, limitate puternic", se arata intr-un comunicat al grupului.

Ductil Steel Buzau si Mechel Campia Turzii isi vor relua activitatea pe 22, respectiv 24 februarie, odata cu eliminarea efectelor viscolului.

Autoritatile se concentreaza puternic pe alimentarea termocentralelor cu carbune pentru ca productia de energie sa nu sufere. Romania limiteaza exporturile de energie in orele cu varf de consum pentru a asigura sistemul energetic romanesc.

Directorul general al Electrica, Ioan Folescu, declara acum cateva zile ca in zonele din Buzau si Vrancea, unde au cazut stalpi, romii au inceput deja sa ii dezmembreze si sa-i fure.

×