x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romania, o tara cu uriase oportunitati

Romania, o tara cu uriase oportunitati

11 Mai 2004   •   00:00

Cu o investitie straina de 72 de dolari/cap de locuitor, Romania a fost a treia tara din zona in ceea ce priveste nivelul investitiei straine atrase, a declarat, ieri, Enache Jiru, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

El a mai precizat ca se asteapta ca in acest an Romania sa atraga in jur de 2 miliarde de euro, in special in investitii in industria energetica, electrotehnica si echipamente.

ECONOMIE SUBTERANA. Tot in acest an, autoritatile romane spera ca investitorii straini vor capata o mai mare incredere in tara noastra ca urmare a consolidarii macrostabilitatii si reducerea economiei subterane. Cu acest prilej, ministrul Controlului, Ionel Blanculescu, a declarat ca in acest an va aduce la lumina intre 500 de milioane si un miliard de dolari din economia subterana. „Garda Financiara, autoritatea vamilor, precum si alte institutii de control au ajuns la maturitate si cred ca in acest an vom reusi sa aducem acesti bani la buget", a precizat Blanculescu. Ministrul opineaza ca economia subterana se ridica la 25% din PIB, adica la 12,5 miliarde de euro. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic