x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, o "veritabilă Austrie a Estului Europei". Vezi aici de ce

România, o "veritabilă Austrie a Estului Europei". Vezi aici de ce

06 Noi 2011   •   11:03
România, o "veritabilă Austrie a Estului Europei". Vezi aici de ce

Elena Udrea, ministrul turismului scrie pe blog- ul personal ca in urma ivestitiilor realizate in infrastructura turistica din Poiana Brasov, "avem marea sansa de a ne pozitiona ca o veritabila Austrie a Estului Europei".

"Investitia totala in domeniul schiabil s-a ridicat in total la 120 de milioane de lei (aproape 27 de milioane de euro), dar reuseste sa schimbe cu totul potentialul statiunii Poiana Brasov. Iubitorii de schi si in general de sporturi de iarna vor putea de anul acesta sa ramana in tara si sa se bucure de aceleasi conditii pe care le-ar fi putut gasi in tarile cunoscute pentru genul acesta de turism. Avem marea sansa de a ne pozitiona ca o veritabila Austrie a Estului Europei. Cu siguranta, FOTE 2013 ne va ajuta in acest sens si poate succesul de care cred eu ca se va bucura ne va face sa speram la mai mult: tinta este organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2022 sau 2026 la Brasov. Este un obiectiv foarte indraznet pe care primarul George Scripcariu a anuntat public si pentru care il voi sustine din postura de ministru", noteaza Udrea pe blog.

Aceasta mai scrie ca partiile de schi din Poiana Brasov pot concura lejer cu cele din Austria. "Turistii care vor veni aici (n.r. Poiana Brasov) in aceasta iarna vor avea cu siguranta sentimentul ca se afla in Austria. Si nu exagerez cu nimic, standardele de executie ale lucrarilor fiind chiar la nivel european. E pentru prima data cand se realizeaza in Romania o investitie atat de consistenta in infrastructura de turism montan. Astfel, domeniul schiabil a fost extins cu 30 de hectare, de la 50 la 80, iar kilometrii de partie aproape ca se vor dubla. De anul acesta sunt cinci partii noi, care vor face legatura intre partiile deja existente: Lupului si Ruia, Lupului si Postavarului, Ruia si Sulinar, Drumul Rosu si Teleferic, Lupului si Stadionului. Exista acum o retea in adevaratul sens al cuvantului care sa faca legatura intre zonele in care se poate schia. Practic, de la 14 kilometri de partie, se va ajunge la 24 de kilometri. De asemenea, exista 3 telecabine (Kanzel, Capra Neagra si telegondola Postavarul Expres) si 5 teleschiuri. Nu vreau sa trec nici peste construirea lacului de acumulare care urmeaza sa deserveasca tunurile de zapada folosite pentru aproape toate partiile (60 de hectare), pentru ca e o lucrare de-a dreptul spectaculoasa. E mai mare decat National Arena din Bucuresti, este efectiv realizat in munte, pe un sol foarte dificil, si poate retine peste 120.000 de metri cubi de apa. Speram ca astfel, prin introducerea tunurilor de zapada, sa putem prelungi sezonul de schi pana spre mai", noteaza pe blog Udrea.

×