x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, printre statele UE cu cel mai mare declin al producției industriale, în octombrie

România, printre statele UE cu cel mai mare declin al producției industriale, în octombrie

12 Dec 2019   •   14:07
România, printre statele UE cu cel mai mare declin al producției industriale, în octombrie
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Producţia industrială a scăzut cu 2,2% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2018, Germania, Estonia, Slovacia şi România înregistrând cel mai semnificativ declin, arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).
Cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în octombrie în Ungaria (6,5%), Irlanda (5,9%) şi Polonia (3,4%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 6,3%), Estonia, Slovacia şi România (toate cu minus 3,9%).

Comparativ cu septembrie 2019, producţia industrială a scăzut în octombrie cu 0,5% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în octombrie au fost raportate în Portugalia (3,1%), Slovenia (2%) şi Polonia (1,1%), cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în Danemarca şi Grecia (ambele cu minus 2,6%), Letonia şi Lituania (ambele cu minus 2,3%).

România a înregistrat în octombrie un declin lunar de 2% al producţiei industriale, după un avans de 0,5% în septembrie.

Analiştii avertizează că perspectivele privind evoluţia PIB-ului în zona euro şi în Uniunea Europeană în trimestrul patru din 2019 sunt afectate de scăderea producţiei industriale, deoarece escaladarea tensiunilor comerciale globale afectează negativ sectorul industrial.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: industrie